Cafè del Centre Caldes

El Cafè del Centre de Caldes combina tradició i creativitat en un ambient acollidor. Foto: Cafè del Centre

Els usuaris de les xarxes socials estem acostumats a veure com els creadors de contingut pengen fotos i vídeos mostrant espais, restaurants i experiències afrodisíaques a l’altra punta del món, que no solen estar a l’abast de les persones “normals”. Però, què passaria si aquest contingut canviés i fos de proximitat? Sense anar més lluny, el Vallès Oriental compta amb desenes d’espais atractius destacats. Per demostrar-ho, la influencer Ariadna Rodrigo, que gestiona el perfil d’Instagram @foodyingbcn, amb més de 100.000 seguidors, recorrerà alguns d’aquests punts durant aquest cap de setmana, en el marc d’una proposta organitzada per la Diputació de Barcelona.

Sant Miquel del Fai serà el punt de partida, en configurar-se com un dels espais turístics més destacats de la comarca. Es tracta d’un espai on la natura i la força de l’aigua han conformat un paisatge geològic únic i singular, visitat per milers de persones que venen atretes per la seva bellesa i història. A partir d’aquí, començarà la ruta gastronòmica, amb cinc parades arreu de la comarca.

Tres restaurants de proximitat

L’Hotel Molí de la Torre, a Bigues i Riells del Fai, es configura com un dels enclavaments que qualsevol visitant no es pot perdre, tant per la seva història com per la seva restauració. Sobre un molí del segle XII, a principis del segle XIX es va aixecar una petita fàbrica tèxtil que avui dia és aquest hotel rural familiar, amb molt d’encant i rodejat de tranquil·litat. El seu restaurant destaca per la seva cuina de proximitat, amb productes de temporada, de quilòmetre zero i molts d’ells ecològics, i per això serà el primer espai gastronòmic a visitar.

Hotel Molí de la Torre

L’Hotel Molí de la Torre és familiar i té una cuina de proximitat. Foto: Hotel Molí de la Torre

Can Tastet, a Sant Feliu de Codines, és un dels restaurants més destacats del Vallès Oriental, per la seva cuina tradicional catalana amb tocs d’autor, també basada en els productes de temporada i de mercat. Es tracta d’un restaurant familiar regentat per un cuiner que ha trepitjat cuines de restaurants reconeguts amb estrelles Michelin i és on la influencer seguirà la seva ruta.

El restaurant cooperatiu Cafè del Centre, a Caldes de Montbui, és un altre dels imprescindibles proposats en la ruta. Ofereix una cuina catalana, de temporada i de proximitat dirigida pel xef Xavier Vendranas. Combina tradició i creativitat en un ambient acollidor i distès. Fundat l’any 2011, destaca per un tracte proper i una experiència gastronòmica única.

Més experiències gastronòmiques

Més enllà dels restaurants, el Vallès Oriental compta amb un dels millors olis d’oliva del món, fet a la finca Mas Curró, a Caldes de Montbui. Compta amb més de 7.000 oliveres (una de mil·lenària i diverses de centenàries) distribuïdes al llarg de 14 hectàrees i destaca pels seus olis Vera Premium i Vera Extra, que han guanyat la medalla d’or i plata respectivament en el prestigiós concurs internacional ‘Xina International Olive Oil Competition’. La influencer hi farà un tast.

Deixant de banda l’oli, al Celler de Can Roda a Santa Maria de Martorelles fan uns dels vermuts i vins més destacats de la comarca, amb Denominació d’Origen d’Alella. La masia està datada en el 1447 i des del 1864 Can Roda és un celler envoltat de quaranta hectàrees de bosc i vinyes, dins del Parc Natural de la Serralada de Marina. S’hi fan vins blancs, escumosos, rosats, negres i dolços que es comercialitzen arreu del país i que tastarà la creadora de contingut. De fet, serà l’experiència que posarà punt final a la ruta.

Celler Can Roda

Can Roda és un celler envoltat de quaranta hectàrees de bosc i vinyes. Foto: Celle Can Roda

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram