Els autors també van doblegar el pal de la bandera. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Lliçà d’Amunt es va llevar divendres sense la bandera espanyola que penjava a la façana del consistori. Els autors, que van actuar durant la nit, s’haurien enfilat per la façana de la casa de la vila fins a arribar a la zona dels estendards. De fet, el pal que sostenia la bandera està doblegat, senyal que els individus es van arrepenjar a l’estructura durant l’acció.

Tot apunta que els darrers episodis de tensió viscuts entre Catalunya i Espanya, amb l’empresonament de dos CDRs a la comarca la setmana passada, haurien motivat el robatori de l’ensenya espanyola, que penjava de la primera planta de l’edifici municipal.

CONDEMNA INCOMPLETA
El mateix divendres, el PSC, Lliçà en Comú Podem, Ciutadans i Junts per Lliçà van signar un comunicat denunciant l’acte. En el text s’afirmava que “qualsevol mena de vandalisme no té cabuda en una societat civilitzada i moderna com la nostra”. D’altra banda, es recalcava que “totes les idees es poden defensar en democràcia, però sempre respectant la Llei”.

Finalment, concloïen el comunicat assegurant que “denunciem aquests fets intolerables i agafem el ferm compromís de seguir defensant la convivència dels nostres vilatans, perquè puguin viure en pau i llibertat”.

L’únic grup municipal que va decidir no signar aquest text va ser Esquerra Republicana. Així, els independentistes es van desmarcar de la línia general de condemna al consistori.