Un dels documents que formen part de la denúncia. Foto: Al Huda

Nou episodi del conflicte que enfronta l’Ajuntament i Al Huda. La comunitat musulmana va presentar divendres una denúncia al Contenciós de Barcelona per tal de reivindicar l’entrega de la llicència d’obres del seu local del carrer Àngel Guimerà, el qual és propietat de l’entitat però que està precintat per decisió municipal des de fa anys.

Segons explica el representant d’Al Huda, Ahmed Balghouch, a Línia Vallès, aquesta mesura arriba després que la comunitat musulmana fes les al·legacions pertinents a la notificació que el passat mes de juliol va emetre l’Ajuntament dient que els denegava la llicència d’obres. “Com que no hem obtingut cap resposta a les nostres al·legacions, hem decidit fer un pas més i denunciar el cas al Contenciós de Barcelona”, concreta Balghouch. A l’espera que la denuncia avanci, el portaveu de la comunitat musulmana afirma que continuaran ocupant les voreres properes al local que tenen al carrer Sant Ramon tots els divendres durant la seva pregaria com a forma de protesta.

El serial entre Al Huda i el consistori es remunta a l’any 2013. En aquella època l’Ajuntament va impedir l’obertura del local de l’entitat musulmana just abans del Ramadà després d’una modificació del POUM, que va prohibir obrir nous centres de culte al nucli urbà. A tall de protesta, l’entitat va fer les pregàries davant del consistori.