Tretze joves estudiants van morir en l’accident. Foto: ACN / Jordi Marsal

L’Audiència de Tarragona va decidir la setmana passada reobrir el cas de l’accident de Freginals, on van morir tretze estudiants d’Erasmus que viatjaven en un autobús conduït per un veí de la Garriga i propietat de l’empresa molletana Autocares Alejandro. L’òrgan judicial va acceptar els recursos presentats per la Fiscalia i els familiars de les víctimes, i apunten que “no es poden descartar els indicis evidents d’una possible imprudència greu per part del conductor de l’autocar”. D’aquesta forma, ha instat el jutjat número 3 d’Amposta a tornar a investigar el cas.

En aquest sentit, els magistrats tenen en compte que la somnolència i la fatiga del conductor –que hauria reduït els seus descansos en els dies previs als fets– haurien pogut ser una causa fonamental del xoc. La causa contempla tretze suposats homicidis imprudents i lesions per part del pilot.

TRAGÈDIA OBERTA
El fatídic accident va tenir lloc la matinada del 20 de març de 2016, quan l’autocar traslladava un grup de joves estudiants d’intercanvi per l’AP-7 cap a Barcelona, després d’haver passat la nit a les Falles de València. A l’altura de Freginals, el conductor va fer un gir brusc cap a l’esquerra després de topar a la tanca dreta de la carretera. La maniobra va provocar que el vehicle bolqués i travessés la mitjana fins al carril contrari, on va topar amb un cotxe que hi circulava. Tretze joves van morir en el brutal xoc i 23 van resultar ferides, generant una onada de consternació i demanda de responsabilitats.