Antifrau apunta que un regidor d’IUSF va cobrar indegudament. Foto: Arxiu

L’Oficina Antifrau de Catalunya va demanar la setmana passada que l’Ajuntament posi en marxa els tràmits per recuperar “pagaments indeguts” per valor de 17.670 euros a un regidor de l’anterior govern d’Independents Units per Sant Fost (IUSF) en concepte d’assistència a les sessions de la Junta de Govern Local. L’informe d’Antifrau apunta que “s’aprecia una vulneració de la normativa bàsica de règim local referida a les percepcions per assistència a sessions d’òrgans col·legiats dels electes locals” i que “durant tot el mandat s’han abonat assistències a un regidor que no forma part de l’òrgan col·legiat”.

Per la seva part, des d’Esquerra Republicana asseguren que “es va demanar en el ple municipal de 26 de juliol de 2016 que es revertís aquesta situació”, però els membres del govern “no van voler solucionar aquest problema”. També critiquen que quan se’ls ho va advertir “mai rectificaven, mai reconeixen un error”.

IUSF CRITICA “EL VENTILADOR”
Els integrants de l’anterior govern, però, asseguren que aquest informe forma part del “ventilador de l’equip de govern il·legítim” contra IUSF. En aquest sentit, asseguren que Antifrau “en cap cas posa en dubte que el regidor hagi assistit efectivament a les juntes, ni discuteix que l’import pagat correspongui exactament al total de sessions a les quals va assistir”.

Així, argumenten que “el que discuteix és si ho havia de cobrar com a indemnitzacions i dietes per assistència o com a retribució”. També afirmen que faran arribar una denúncia al jutjat del contenciós perquè determini qui té raó.