Una de les ferides provocades pels ferros. Foto: Twitter (@antoniolopez555)

L’Associació de Veïns del barri de l’Estació del Nord ha alertat aquesta setmana de les ferides que provoquen els filferros situats a la plaça de l’Estatut. Critiquen que hi hagi gabions que serveixen per guardar blocs de pedra a l’espai infantil, situat justament davant de l’escola Sant Jordi. De fet, a través de les xarxes socials han compartit imatges de ferides provocades per aquestes malles metàl·liques als nens que juguen a la zona.

Zoraida Hernández, vicepresidenta de l’associació, ha explicat a Línia Vallès que demanen “una solució urgent abans que passi algun accident greu”. Segons Hernández, els nois que sovint venen directament de l’escola propera i es posen a jugar “es tallen amb els ferros que sobresurten”.

Segons comenta, l’Associació de Veïns va tramitar una queixa a l’Ajuntament al juny sense rebre cap resposta del consistori. Després “molts pares ho van intentar, però tampoc els van contestar”, assegura. Finalment, en la darrera festa del barri, van poder parlar directament amb regidors del govern, però encara no hi ha hagut una resposta formal sobre si actuaran al respecte.

D’altra banda, també apunta que hi ha més perills a banda dels filferros, com les mateixes pedres guardades dins de les estructures. “Hi ha pedres petites que els nens poden treure i llençar-les”, afirma. Segons la vicepresidenta de l’entitat, això va passar fa dos mesos, però en aquell cas es tractava d’uns adolescents que van llençar les pedres contra cotxes que hi havia als voltants de la plaça.

L’entitat treballa ara en el pla integral del barri que presentarà de forma oficial d’aquí a unes setmanes, i entre les mesures que reclamen hi hauria precisament la retirada d’aquests elements tan perillosos per als infants.