Els professors fan classe al Centre Cultural de Canovelles. Foto: Arxiu

Una sentència obliga l’Ajuntament a reconèixer com a treballadors per compte aliena quatre professors del Centre Cultural Canovelles que eren falsos autònoms. Amb aquesta contundència es va pronunciar el Jutjat Social número 1 de Granollers, que va determinar a principis de juliol la decisió judicial i que s’ha fet pública aquesta setmana.

D’aquesta forma, la sentència indica que els professors hauran de ser admesos com a treballadors amb les condicions de treball que corresponen a la resta d’empleats públics de l’Ajuntament i no pas com a autònoms, com passava fins ara.

El consistori va contractar els professionals com a autònoms, tot i que no actuaven amb autonomia i independència i estaven sempre sota la direcció efectiva del mateix Ajuntament, segons indica l’ordre judicial. Això es traduïa en el fet que el consistori decidia horaris, organització i matèria, tot i que ho pactava amb els docents.

FEIA MÉS DE 10 ANYS
Tots els docents impartien classes de forma habitual des de feia més de deu anys. Un dels casos més destacats és el d’una professora de ceràmica, que ho feia des del 1993.

L’advocat del Col·lectiu Ronda encarregat del cas, Oriol Pintos, considera que és “especialment greu que sigui una administració pública qui fomenti la precarització”.