Habitatge Baix Vallès

El preu dels lloguers segueix generant debat. Foto: Arxiu

Durant aquest any s’han incrementat els preus del lloguer en tots els municipis del Baix Vallès, excepte a Mollet, on han disminuït. La diferència és que a la capital baix vallesana estan regulats perquè es considera una àrea de mercat d’habitatge tens i, per tant, s’hi pot aplicar la llei catalana 11/2020, de regulació dels preus del lloguer. N’és una de les condicions.

La nova llei catalana, en vigor des del setembre de l’any passat, pretén moderar i contenir el preu del lloguer en zones que, per les seves característiques, no garanteixen preus accessibles a l’habitatge. “Continuen pujant els lloguers en un moment en què s’estan multiplicant els desnonaments, més enllà que hi hagi una moratòria estatal que ho hauria d’evitar. Queda molt per fer perquè la gent pugui accedir a un habitatge digne”, afirma Juanjo Ramón, portaveu de la PAH Mollet i Baix Vallès.

“L’únic camí perquè això no continuï passant és que aquesta regulació dels preus s’estengui a tots els municipis, independentment de si arriben al mínim d’habitants establert (més de 20.000), que ara és la condició, a més de demostrar que és una zona tensada”, afegeix. “Realment, en el món de l’habitatge zones tensades són totes. Els municipis que no compleixen les condicions que dicta la llei han apujat els preus”, argumenta.

Intervenir en el mercat

“Els polítics han de pensar en la ciutadania i intervenir en el mercat, enfrontar-se als grans tenidors, que són els qui inflen els preus, ja siguin els fons voltor, la banca o les immobiliàries. Han de pensar en qui està patint”, reivindica el portaveu de la PAH Mollet i Baix Vallès.

“Marxar del pis perquè no pots pagar-lo i buscar-ne un altre més barat és un desnonament invisible. Un desnonament sense policia a la porta i que no es contempla en les estadístiques”, conclou el portaveu de la PAH Mollet i Baix Vallès.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram