Els activistes demanen més accessibilitat. Foto: Twitter (@defensanitatBV)

Adimo (Associació de Persones amb Diversitat Funcional, Física i Sensorial, de Mollet i Comarca) i la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública del Baix Vallès van celebrar dilluns a la tarda un acte de protesta a l’estació de Mollet-Sant Fost per reclamar la instal·lació d’ascensors i altres millores d’accessibilitat que acumulen un retard de més de dos anys. Actualment només hi ha un pas a nivell que creua les vies molt precari per a les persones amb problemes de mobilitat.

Els activistes van arribar a l’estació amb l’objectiu de repartir fulls informatius entre els usuaris del tren i enviar una carta a Renfe per exigir l’inici immediat de les obres, però es van trobar l’oposició de la companyia estatal de trens.

“Denunciem l’actitud de Renfe. Ens van rebre molt nerviosos i poc educats, quan som gent que només lluitem perquè tothom tingui accés a l’estació”, explica Antonio López, portaveu de la plataforma a Línia Vallès. Segons detalla, es van enviar agents de seguretat de l’estació per impedir l’entrada dels activistes a les andanes. Els nombrosos membres d’Adimo en cadira de rodes, però, van aconseguir esquivar el bloqueig i finalment es va dur a terme l’acte.

Després de moments de tensió i negociació, els que protestaven van aconseguir respostes per part de l’entitat ferroviària. El mateix López es va reunir amb el responsable de l’estació en privat, el qual li va explicar la situació de les obres.

El projecte per a posar en marxa els ascensors està acabat i falta l’aprovació de l’Ajuntament. Després s’enviarà a concurs perquè una empresa s’encarregui de les corresponents obres. D’altra banda, actualment estan en marxa els treballs per modernitzar els torns per picar bitllets i fer una entrada accessible per a les persones amb mobilitat reduïda. Pròximament també es treballarà en la remodelació de les andanes.

“Estarem vigilant i atents perquè ho compleixin”, adverteix López. També afirma que, finalment, responsables de Renfe els van demanar perdó pel retard de les obres.