Els Tres Reis no van fallar en la seva visita. Foto: Aj. de Santa Perpètua

No han estat unes festes de Nadal normals, de fet han estat les més estranyes i poc convencionals que es recorden, però hi ha hagut tradicions que s’han pogut mantenir. En el cas de Santa Perpètua, per exemple, prop de 5.000 persones van poder rebre la Comitiva Reial el passat dimarts 5. Aquesta activitat va ser la proposta que l’Ajuntament va idear per substituir la cavalcada, que no es podia fer per culpa del coronavirus.

Dies després, el regidor de Cultura, Marçal Solà, va destacar “el civisme i el respecte per les mesures de seguretat” de les famílies que van poder gaudir presencialment de la visita de Ses Majestats. Solà va apuntar que només 73 persones havien anat a l’espai on es va instal·lar aquesta Comitiva Reial sense tenir entrada.

Igualment, des de la regidoria van voler que tots els veïns tinguessin l’oportunitat de veure moments especials, com l’entrega de la clau màgica i el discurs dels reis, i van adaptar-los per poder emetre’ls a les xarxes socials municipals.

NADAL ATÍPIC A TOT EL VALLÈS
Solucions imaginatives com aquesta, que servissin perquè l’esperit festiu es mantingués alhora que es garantís el compliment de les mesures sanitàries del Procicat, n’hi va haver a tota la comarca.

A Martorelles, per exemple, la Cavalcada de Reis es va substituir per un Campament Reial, per al qual també era obligatori tenir cita prèvia. Altres propostes festives van ser la Fàbrica de les joguines, que els més menuts van poder gaudir entre finals del mes passat i principis d’aquest.

A Sant Fost, per la seva banda, l’Ajuntament va organitzar un dispositiu semblant al dels seus veïns per poder rebre Melcior, Gaspar i Baltasar.