Operaris treballant sobre el terreny. Foto: Aj. de la Llagosta

Que l’ambulatori sigui una realitat encara queda lluny, però aquesta setmana s’ha fet un primer pas en aquesta direcció. Entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana, operaris de l’empresa Applus Norcontrol van fer un estudi geotècnic a l’espai en el qual es construirà el centre de salut, un solar situat entre els carrers del Mercat i de Jaume Balmes i l’avinguda de l’Onze de Setembre.

Aquest estudi és clau de cara a fer qualsevol mena d’obra, perquè és el procediment que serveix per detectar si hi ha algun desperfecte al terra i també ajuda a preveure el comportament futur d’aquest terreny. A la pràctica, també pot suposar un estalvi de temps i diners, ja que pot concloure que una parcel·la no és apta per construir-hi.

28 ASPIRANTS
L’Ajuntament explica que va rebre prop de 100 projectes d’empreses per construir aquest futur centre d’atenció primària, però que després de la primera criba, finalment són 28 els licitadors a aquest concurs.

El pressupost total amb el qual es pot treballar és de més de 443.000 euros i la durada del contracte (el termini per construir l’edifici) serà de set mesos. El nou ambulatori serà un equipament de 1.700 metres quadrats que substituirà l’actual, situat al carrer de Vic, que és el centre de salut del poble des de fa més de 30 anys (es va inaugurar l’any 1987).