Un moment de la presentació del pla de reactivació econòmica del Vallès Oriental. Foto: Consell Comarcal

Dotze mesures i 76 plans d’actuació formen el full de ruta per a la reactivació econòmica de la comarca. Els representants de la Taula Vallès Oriental Avança (TVOA) van presentar, divendres passat, aquest nou pla de reactivació per recuperar la normalitat i sortir de la crisi que ha deixat la Covid-19 a la comarca.

En concret, les xifres de la situació actual de la comarca mostren que l’impacte del coronavirus ha estat devastador: l’atur s’ha incrementat un 27% i hi ha 36.000 treballadors afectats per ERTOs.

Alguns dels principals objectius d’aquest pla són reforçar la comarca com a destinació turística; millorar la situació dels sectors que es dediquen a la cura de les persones; erradicar la discriminació de gènere a l’àmbit laboral i desenvolupar accions per reindustrialitzar el Vallès Oriental.

D’altra banda, el delegat de Pimec al Vallès Oriental, Joan Carles Basi, va detallar que el pla té moltes accions a curt termini per “ajudar les empreses a tenir liquiditat per garantir-ne la supervivència”.

El pla de reactivació econòmica s’ha dissenyat amb membres del Consell Comarcal, UGT, CCOO, UEI, Pimec, els ajuntaments de Granollers, Mollet, les Franqueses, Sant Celoni i Parets, el SOC, l’Associació Hotels Vallès Oriental i el Gremi d’Hostaleria del Vallès Oriental.