Els cartells reivindicatius que ha penjat Mollet Acull a la ciutat. Foto: Mollet Acull

Després d’un any de periple burocràtic, el veí de Mollet Mohamedou Traoré encara no està empadronat a la ciutat, tot i que fa onze anys que hi viu i té tots els papers en regla. Per aquest motiu, un equip de juristes ha portat el seu cas als tribunals, considerant que el govern municipal incompleix la llei.

El problema va començar quan Traoré va presentar una sol·licitud d’empadronament el 24 de setembre de 2019 (acompanyat de Mollet Acull). Immediatament, el funcionari de l’OAC i la seva cap es van negar a admetre la sol·licitud “perquè no tenia domicili fix”, però la van acabar acceptant després d’una llarga discussió amb l’entitat. Més tard se li va denegar el padró perquè els Serveis Socials de la ciutat van elaborar un informe explicant que Traoré “no era conegut ni usuari d’ells”.

Mollet Acull denuncia que aquest procediment ha estat “trampós”, ja que “els Serveis Socials molletans, concretament el CIRD Joana Barcala, no atenen les persones que no estan empadronades sinó que les deriven a la beneficència (Càritas o Creu Roja)”.

NO ÉS L’ÚNIC CAS
El cas de Traoré no és l’únic. Durant el darrer any Mollet Acull ha acompanyat 18 persones en el procés d’empadronament. “Si els sol·licitants hi van sols, no els agafen ni la instància, i si hi van acompanyats per membres de Mollet Acull, els acaben agafant la sol·licitud després d’una llarga discussió”, expliquen des de l’entitat.

Mollet Acull informa que un cop presentada la sol·licitud els mesos passen i la burocràcia eternitza un procés que sempre té el mateix final: “L’Ajuntament denega sistemàticament l’empadronament d’aquestes persones deixant-les en situació d’exclusió social i d’especial vulnerabilitat en temps de pandèmia”.

Amb tot, Mollet Acull exigeix a l’Ajuntament molletà que compleixi la llei i empadroni Traoré i “totes les persones que resideixen de manera habitual a la ciutat i que es troben sense domicili fix”. La llei d’empadronament ja té prevista aquesta situació i explica com empadronar els veïns sense domicili fix: es comprova que el sol·licitant viu a la ciutat amb la visita d’un funcionari a la seva residència i se l’empadrona a una adreça vinculada a l’Ajuntament local.

Fa uns quants dies, i a preguntes de Línia Vallès, des del consistori asseguraven que “no hi ha cap problema d’empadronament a la ciutat” i que “es compleix el que fixa la llei, com no pot ser d’una altra manera”. Ara sembla que ho hauran d’acreditar davant d’un jutge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram