L’oposició va criticar la pujada de l’IBI en el darrer Ple. Foto: Arxiu

El Ple Extraordinari celebrat dilluns a l’Ajuntament de Sant Fost va tenir com a protagonista l’aprovació de les ordenances fiscals per a l’any que ve. La pujada de l’IBI del 9,52% (del 0,63% al 0,69%) va ser el gran tema de la sessió, que s’ha allargat durant la setmana.

I és que des d’Independents Units per Sant Fost van denunciar que es tractava de “la major pujada d’impostos de la història recent de Sant Fost” en un comunicat publicat dimecres. La portaveu del partit, Montserrat Sanmartí, ha denunciat a Línia Vallès que es tracta d’una pujada “escandalosa” i que els veïns “ja paguen suficient”. A més, demana que si el govern vol recaptar més, “que abaixin els sous i no apugin l’IBI”.

Per la seva part, l’alcalde Carles Miquel ha explicat a aquest mitjà que IUSF “tergiversa la realitat”. El batlle critica que “entre el 2016 i el 2017 també van apujar l’IBI de forma similar”. Miquel defensa el canvi impositiu “per prudència financera”, ja que assegura que l’Ajuntament anteriorment depenia massa de fonts de recaptació poc fiables, com les multes de trànsit. “No tenim un IBI alt si el comparem amb municipis de l’entorn i similars”, explica.

LES OCUPACIONS PORTEN CUA
Un altre dels temes candents al consistori és el de les ocupacions de la setmana passada a cinc habitatges. L’endemà que l’Ajuntament agraís la mobilització veïnal contra els ocupants, Sant Fost En Comú Podem -que forma part del govern- va desmarcar-se’n a través de les xarxes socials denunciant el “gran problema” dels pisos buits a la vila i defensant “el dret a l’habitatge digne reconegut a la constitució”.

En canvi, des d’IUSF han demanat un Ple Extraordinari on volen presentar una moció per establir accions legals contra les ocupacions.