Un moment de l’última roda de premsa dels republicans. Foto: Ara Mollet ERC

L’escenari postelectoral a Mollet està molt obert quan falta una setmana per a la constitució dels ajuntaments. Oriol López, cap de llista d’Ara Mollet ERC, està en plena negociació amb Mollet en Comú, Podem i Junts per Mollet per formar govern. Amb els resultats del 26-M presents, la suma d’aquestes forces seria de 13 regidors, l’equador de la majoria que faria alcalde López i desbancaria Monràs.

En declaracions a Línia Vallès, López explica que “ara mateix hi ha 11 regidors compromesos amb el canvi”, fent referència a Mollet en Comú i Junts per Mollet. Tot i que encara no es pot donar res per tancat, López també afirma que les converses amb aquestes formacions “estan molt avançades”.

Per la seva part, la candidata de Mollet en Comú, Marina Escribano, avança a Línia Vallès que proposarà “una trobada en persona entre els quatre grups”. A més, Escribano és taxativa amb Monràs: “Nosaltres no el farem alcalde”.

PODEM PODRIA SER DECISIU
La clau de les negociacions per a un govern municipal alternatiu al PSC de Josep Monràs, doncs, sembla que queda en mans de Podem. El grup liderat per Xavier Buzón encara no s’ha sumat al principi d’acord de canvi al consistori. Des del partit lila han demanat que es reconegui la legitimitat política del seu grup municipal, una petició que ja ha correspost López. Buzón, però, remarca a Línia Vallès que “els comuns i Junts per Mollet encara no ho han fet”, cosa que per ara dificulta les converses.

I mentrestant, què fa Monràs? Línia Vallès ha parlat amb Mireia Dionisio, primera secretària del PSC, la qual assegura que “no hi ha preocupació”.