Protecció Civil manté l’alerta per l’onada de calor. Foto: ACN / Miquel Codolar

L’onada de calor que està escalfant Catalunya ha posat en alerta la majoria de municipis del Vallès Oriental, i Granollers no és una excepció. Protecció Civil de la Generalitat va informar ahir que mantenia activat el PROCICAT en fase d’alerta per la situació de temperatures extremes.

Ahir va ser un dels dies més durs d’aquesta etapa calenta, amb temperatures de fins a 35ºC, i avui també es mantindrà la situació. A les 3 de la tarda s’arribarà al màxim de l’onada, amb 39ºC. En principi, amb el cap de setmana haurien de baixar les temperatures.

Una de les conseqüències més visibles de l’onada de calor és que els partits de la Granollers Cup que s’havien de jugar a l’exterior finalment es traslladaran a l’interior de l’EMT i dels pavellons de Cardedeu i la Roca.

COM FER-HI FRONT?
Davant de les altes temperatures a tota la comarca, els municipis han començat a actuar per ajudar els seus habitants a passar més còmodament aquests dies.

Una de les mesures, per exemple, ha estat l’accés gratuït a les piscines municipals a Les Franqueses i l’Ametlla. En canvi, a Mollet s’han habilitat espais frescos, com biblioteques i mercats, i s’han ampliat els horaris de les fonts perquè tothom s’hi pugui refrescar. Tot això tenint en compte la responsabilitat individual que demana Protecció Civil.