L’entrada de les oficines de Pimkie a Montmeló. Foto: Google Maps

L’empresa de moda Pimkie ha presentat aquesta setmana un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) amb l’objectiu d’acomiadar 89 treballadors i treballadores, 11 dels quals corresponen a la plantilla de les oficines ubicades a Montmeló.

Segons va assegurar UGT en un comunicat, les causes que al·lega la multinacional francesa per portar a terme aquesta acció estan relacionades amb motius “econòmics, organitzatius i productius”.

Aquesta mesura afecta de manera directa les oficines ubicades a la seu que Pimkie té al carrer de Can Cabanyes del poble. En concret, estarien en perill 11 llocs de treball de diversos departaments com recursos humans, serveis jurídics, comptabilitat o manteniment.

D’altra banda, l’ERO també acomiadarà altres treballadors i treballadores de les botigues que la firma té a diferents comunitats autònomes com Catalunya, Madrid, Galícia, Melilla, País Basc, Astúries, Cantàbria, Andalusia o Castella-Lleó. Amb l’objectiu d’evitar l’acomiadament d’aquests empleats, UGT va anunciar dimecres que ja s’ha constituït una mesa negociadora. La pròxima reunió es farà l’11 de febrer i, segons el sindicat, la idea és demanar la documentació necessària per verificar les causes al·legades per presentar l’ERO.