El castell de focs artificials sempre és un dels moments més esperats. Foto: Ajuntament

La ciutat compta enrere els dies que falten perquè es posi en marxa la Festa Major d’Estiu. Serà divendres que ve, quan la Cercavila i el Toc de Campanes i la Tronada d’Inici serviran per posar en marxa quatre dies frenètics que ompliran els carrers de Parets d’alegria, activitats i cultura popular.

D’alguna manera, però, la festa va començar el passat dimarts 2, i amb comptagotes els veïns han pogut gaudir amb propostes com concerts de diversos estils musicals, una botifarrada, projeccions de cinema a la fresca, tornejos de futbol sala o una cantada d’havaneres, entre altres. Els plats principals, però, s’han reservat per als quatre dies que aniran del 26 al 29 d’aquest mes.

José Luis Agea, alcalde de Chilluévar, i Francisco Jiménez, alcalde de Santo Tomé (dues localitats de Jaén agermanades amb Parets) han estat convidats a la celebració. L’alcalde, Jordi Seguer, va explicar que la seva intenció és “continuar la relació entre els pobles i establir noves línies de col·laboració”.

CALENDARI FRENÈTIC
Fets els actes que serveixen per posar en marxa la celebració, la nit del divendres es podrà gaudir de la 24a Festa de la Pedra del Diable, a càrrec de la Colla de Gegants, Grallers i Bestiari i els Diables, amb la col·laboració de la Colla del Ball de Gitanes. La música serà la protagonista de la nit i la matinada, amb els concerts de Ruc’n’Roll i dels Fantàctels, que interpretaran versions dels clàssics de la dècada de 1990 del rock de casa nostra i ska, respectivament.

L’Albada del Gall, a dos quarts de vuit del matí, donarà el tret de sortida a les activitats de dissabte. El Ball i Passejada dels Gegants o l’inici de la quarta Gimcana Fotogràfica seran algunes de les propostes del matí, mentre que després de dinar hi haurà la festa de l’escuma, el sarau d’aigua o la 12a Milla Popular. L’Orquestra La Principal de la Bisbal posarà la música al vespre (i tornarà a actuar a dos quarts de 12) mentre que, quan ja sigui fosc, es podrà gaudir amb la projecció de la segona part de la saga de Disney Los increíbles.

La Passejada dels Gegants per l’Eixample serà la primera proposta dominical. El campionat de futbolí o l’exhibició de castells dels Manyacs seran altres cites pensades per a les primeres hores, mentre que a la tarda hi haurà la gimcana per equips Atrapa la bandera. L’exhibició de taekwondo a càrrec de l’escola Lee Young serà una de les cites del vespre, mentre que a la nit tothom podrà viatjar enrere en el temps amb l’actuació de MOMO, que fa un tribut a Queen. L’espectacle del polifacètic Jordi LP posarà el punt final al tercer dia de celebracions.

El calendari del darrer dia serà molt més relaxat. El parc de la Llinera serà l’escenari de diverses propostes per a totes les edats a la tarda, mentre que la celebració encararà els seus darrers grans actes a partir de les 10 de la nit. La Baixada infernal, el bateig dels nous diables i els correfocs posaran guspires a la nit d’estiu, mentre que el castell de focs artificials serà el preludi del Toc a plegar que es farà des de la plaça de la Vila.

FESTA SENSE AGRESSIONS
Per altra banda, i com ja va passar l’any passat, el Consell de Joves tornarà a exhibir mems en els espais de la festa advocant pel respecte, la convivència i el civisme. Es reforçarà el punt lila LGTBI+, un servei de sensibilització, prevenció i atenció en casos d’agressions sexistes o sexuals, amb la presència de professionals especialitzats.