Parets omple el mes de març d’activitats feministes. Foto: Sílvia Ferran / Aj. de Parets

Amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones el 8 de març, l’Ajuntament de Parets ha programat una desena d’activitats per celebrar la dissetena edició del Març de Dones, que té per objectiu sensibilitzar i prevenir la discriminació per raons de gènere.

Enguany, a causa de la pandèmia de la Covid-19, algunes de les activitats canviaran de format. La programació comença avui amb l’obertura de l’exposició Violència masclista en la parella: desmuntem mites?, a càrrec de l’Institut Català de les Dones, a l’Institut Torre de Malla i a l’Escola de Persones Adultes.

Diumenge 7 de març a les 18:30h es representarà l’obra Encara hi ha algú al bosc, de Cultura i Conflicte, al Teatre Can Rajoler. Les entrades poden adquirir-se a partir de 18 euros. Ritos de amor y guerra, de Comando Señoras, es podrà veure divendres 12 de març a les 19:00h al Teatre Can Rajoler. Per a aquesta obra, l’admissió és lliure. Totes les entrades poden reservar-se a través del web espectacles.parets.cat.

El 8 de març, a les 13:00h, la plaça de la Vila acollirà la lectura d’un manifest institucional que clourà amb l’actuació del grup Comando Señoras.

El concert a càrrec de Lidia Uve i Srta. Julia y sus Exs posarà la nota musical al programa, amb cançons reivindicant el paper de la dona en la societat i un canvi polític en la gestió de la igualtat. Serà divendres 19 de març a les 18:30h al Teatre Can Rajoler. Les entrades gratuïtes es poden adquirir en línia a través del mateix web.

ACCIONS FORMATIVES
La formació és clau en la lluita per la igualtat i a favor dels drets de les dones. Amb la voluntat de donar exemple des de les administracions, l’Ajuntament paretà ha programat dues accions formatives adreçades al personal del consistori: una per saber com afrontar situacions de discriminació de les persones LGTBI i un curs d’ús no sexista del llenguatge.

També es farà un taller en línia obert a tota la població de la mà de la psicoterapeuta Isabel Erill, que ensenyarà com fer una gestió assertiva de la ràbia. Les inscripcions es poden fer per mail a [email protected] fins al 12 de març.

El 18 de març es farà la xerrada en línia Les identitats trans com a mirall de les normes de gènere, a càrrec de Teo Pardo. Les inscripcions poden formalitzar-se fins al 16 de març per mail a la mateixa adreça.

Finalment, el 20 de març tornarà la Marxa Violeta, aquest cop de manera virtual. Per formar-ne part s’ha de fer la inscripció abans del 18 de març, també per mail a [email protected]. El donatiu mínim per participar-hi és de 2 euros, que es destinarà a l’Associació Candela, investigació i acció feminista.