La vacunació avança a bon ritme. Foto: Hospital de Granollers

Hi ha tants motius per abonar-se al pessimisme com motius per ser optimista. Amb tot, segurament la posició més cauta, tal com l’alcalde Josep Mayoral demanava el passat 9 d’abril als seus ciutadans després de conèixer la incidència setmanal de la Covid-19, és la prudència.

Les dades després de Setmana Santa apunten cap a un repunt en quasi tots els registres. Així, els casos confirmats han passat de 68 a 99, la taxa de reproducció de 0,90 a 1,79 i el risc de rebrot s’ha disparat passant de 195 a 445.

Tanmateix, hi ha altres xifres que conviden a l’esperança. Són les que aporta l’Hospital de Granollers, que actualment té 43 persones ingressades per Covid-19. Això suposa 15 menys que la passada setmana, tot i que des del centre mèdic alerten que han augmentat els pacients a les UCIs.

D’altra banda, i pel que fa a la vacunació, les dades aportades pel consistori demostren que la campanya avança a bon ritme. “10.073 granollerins i granollerines han rebut la primera dosi, és a dir un 16,2% de la població”, explicava l’Ajuntament el passat 9 d’abril. “Un 5,6 % ha rebut les dues dosis, un total de 3.486 persones”, afegia.

A LA COMARCA
Si a Granollers els casos ingressats han baixat, a Mollet aquesta setmana la tendència es manté intacta amb 34 persones a l’hospital, una més que la setmana anterior. A Sant Celoni només són vuit els casos, un més que fa set dies.