La Policia de Mollet compta amb nou dones a la plantilla. Foto: Policia Municipal de Mollet

La Policia de Mollet compta actualment amb 67 places i només 9 d’elles estan ocupades per dones. Amb l’objectiu de canviar aquestes xifres, el cos policial molletà va oferir dimecres una xerrada per motivar les dones del municipi a formar part de la seva plantilla, coincidint amb la nova convocatòria d’oposicions que s’ha obert recentment.

Si li preguntem a l’inspector en cap de la Policia Municipal de Mollet, José Francisco Muñoz, el motiu pel qual hi ha aquesta diferència en la presència de dones i homes als cossos policials, ho té clar. “Socialment encara hi ha una visió de la policia una mica masclista, però nosaltres volem canviar-ho i normalitzar la presència de les dones a la Policia”. En el cas de Mollet, Muñoz explica que les nou dones que formen part de la plantilla desenvolupen tota mena de tasques, des de la seguretat ciutadana fins a la sala de comunicació passant pels grups de formació. Pel que fa al rang que ocupen, l’inspector en cap de la Policia de Mollet concreta que gairebé la meitat de les dones tenen un càrrec de responsabilitat, ja que representen un 40% dels comandaments.

Però Muñoz vol continuar fent créixer aquestes xifres i, per aquest motiu, va oferir una conferència dimecres a la comissaria de la Policia de Mollet per esclarir els dubtes que puguin tenir les persones que es volen presentar a la convocatòria d’oposicions per accedir al cos policial municipal. Tot i que la xerrada s’adreçava a tothom, es va optar per dedicar una part de l’acte a animar les dones que estiguin interessades en aquesta professió. D’aquesta manera, es va fer un repàs de la història de la dona en aquest àmbit i es va exposar l’experiència de les dones que actualment formen part de la Policia Municipal de Mollet.

D’altra banda, es va explicar el funcionament del procés de selecció, el qual s’ha modificat per eliminar un tràmit que solia perjudicar la participació de les dones. “Es tracta de la presentació del permís de conduir A2: abans s’havia d’entregar al començament del procés de selecció i ara es pot fer al final”, concreta l’inspector en cap.

Montornès posa en marxa l’Escola d’Economia Feminista

L’Ajuntament de Montornès va presentar a principis de mes l’Escola Popular d’Economia Feminista, un projecte formatiu que permetrà que les dones que es trobin a l’atur puguin tirar endavant projectes d’emprenedoria social.

La primera fase d’aquesta iniciativa se centrarà en una formació que tractarà diferents temes d’economia, així com en visibilitzar el treball no remunerat que fan les dones diàriament per satisfer les necessitats de les persones que les envolten. La següent part de l’activitat s’iniciarà al mes de maig i consistirà en la contractació per part de l’Ajuntament de tres de les dones que hagin superat el curs.

Durant sis mesos, les persones escollides dedicaran el 80% de la jornada a fer tasques d’auxiliar de serveis i el 20% restant l’aprofitaran per rebre formació sobre emprenedoria social. Algunes de les temàtiques que tractaran les participants estaran relacionades amb la provisió de recursos econòmics i el desenvolupament de projectes feministes.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram