Un dels cartells que ha penjat la Plataforma Salvem El Calderí. Foto: PSEC

“En una ciutat mancada de recursos, amb pocs serveis i molt contaminada s’han de fer polítiques d’habitatge, no macrobarris”, afirma amb indignació el portaveu de la CUP de Mollet i un dels membres de la nova Plataforma Salvem El Calderí, Txus Carrasco, a Línia Vallès.

La Plataforma Salvem El Calderí ha nascut per aturar “les successives amenaces d’agressió que de la mà de l’especulació i les administracions posen en perill la integritat del nostre medi natural i de la nostra qualitat de vida”. En aquest cas es tracta de la construcció d’un nou barri a l’última zona agrícola que queda sense edificar a Mollet (30 hectàrees de conreus enmig de polígons industrials). Aquest projecte va tirar endavant amb els vots a favor de l’equip de govern (PSC i Podem) i de Ciutadans, sense escoltar altres opinions ni plantejaments externs, el passat juliol.

Carrasco considera que no té cap sentit construir 4.000 habitatges a Mollet quan a la ciutat hi ha actualment una gran quantitat d’edificis i pisos buits.

És per això que des de la Plataforma Salvem El Calderí lluitaran a escala comarcal, supracomarcal i local per canviar el futur d’aquest terreny. Aquest és un dels pocs espais verds que queda a la ciutat i, a més, segons la nova plataforma no ofereix condicions per viure-hi amb qualitat: “És altament inundable i registra les xifres més altes de contaminació del municipi”.

Aquesta setmana, des de la Plataforma Salvem El Calderí han donat el tret de sortida a una sèrie d’accions que es portaran a terme per defensar aquest espai agrícola amb una senyalització de tota la zona advertint que es tracta d’un terreny inundable.