Un moment de l’acte de presentació de Mollet Parla d’ahir a la tarda. Foto: Twitter (@MolletParla)

Ahir a la tarda, davant de l’Ajuntament de Mollet, es va presentar la nova plataforma Mollet Parla, una organització transversal que vol treballar per la llibertat d’expressió, en defensa del diàleg i “el debat enriquidor” i contra la judicialització de la política a la ciutat.

Com va explicar un dels seus portaveus, Dani Vilardell, l’entitat neix després d’anys de conflictes del govern local davant la divergència i té com a “gota que ha fet vessar el got un cas d’ús dels tribunals com a arma contra els adversaris polítics” amb la voluntat “de fer callar les veus dissidents”.

El cas que ha fet vessar el got és el judici per presumptes injúries i calúmnies a l’alcalde Josep Monràs (PSC) que el pròxim 18 de setembre hauran d’afrontar el regidor d’Ara Mollet ERC, Oriol López, i l’expresident d’ERC a Mollet Albert Biescas per unes declaracions que qüestionaven una operació urbanística sota el mandant de Monràs.

Mollet Parla considera que amb aquesta actuació judicial es pot crear un precedent perillós per al lliure debat a la ciutat i que “es pretén inocular por per fer callar les veus discrepants”.

Aquesta plataforma ja compta amb les adhesions de 15 entitats locals i de particulars.