L’accident laboral va passar a Embalajes Petit. Foto: Google Maps

Un veí de Mollet va morir divendres de la setmana passada després de caure-li a sobre un fardell de paper compactat. L’accident laboral va succeir a l’empresa Embalajes Petit, localitzada al polígon industrial Llevant de Parets. Segons els Mossos d’Esquadra, el treballador va perdre la vida quan el fardell, de 700 quilos, li va caure a sobre des de cinc metres d’alçada.

A banda d’unitats dels Mossos i la Policia Local de Parets, davant l’avís de l’accident també s’hi van desplaçar tres dotacions dels Bombers de la Generalitat i especialistes del Sistema d’Emergències Mèdiques, que van certificar la seva mort. Després de confirmar-se la notícia, l’Ajuntament va voler expressar el seu condol per la mort del treballador.

ELS SINDICATS RESPONEN
La darrera víctima d’un accident laboral va despertar la reacció de la CNT en primer lloc, que ha convocat per a avui a les set de la tarda una concentració davant de l’Ajuntament. Des del sindicat van reclamar “esclarir les causes” de la tragèdia i van assenyalar la precarietat com “un factor determinant en les causes dels accidents laborals”.

En la mateixa línia va pronunciar-se CCOO, afegint que aquestes víctimes no són fruit de casos aïllats, sinó que es tracta d’un “problema de primer ordre social i laboral”.

No obstant això, des d’Embalajes Petit han assegurat en declaracions a Som Mollet que l’accident de Parets no hauria estat a causa de la disfunció de cap maquinària.

Sigui com sigui, les darreres xifres pel que fa a mortalitat laboral fetes públiques per la Generalitat indiquen que des de principis de 2019 fins al juliol han mort 56 treballadors a Catalunya.