Voluntaris de la xarxa Cuidem-nos amb els Gegants. Foto: Aj. de Montornès

La vila va acomiadar-se, dimarts passat, de la Festa Major d’enguany, una celebració que el consistori ha valorat com “segura, diferent i participativa”. Contràriament al que ha passat en la gran majoria de localitats de la comarca i del país, les entitats i l’Ajuntament van voler tirar endavant la celebració, que va concentrar els grans actes entre divendres de la setmana passada i dilluns passat.

Els plats forts, doncs, van ser monòlegs com Como en casa de uno, en ningún sitio, de Santi Rodríguez i la nit de comèdia reivindicativa Calladitas estáis más guapas, espectacles de màgia com el show del Mag Marín, concerts com els de Roba estesa, Ariana Zar, Valira, Joan Mirock o l’Orquestra Maravella, exhibicions de cultura popular (tot i que enguany la Dansa de la Batalla va ser la de l’any passat, que es va poder recuperar a YouTube), com l’audició de sardanes, propostes com el concurs de truites, el Cinefòrum (amb la projecció del documental Empatia) i activitats esportives, com l’Open de Tenis i el campionat d’escacs en línia, entre altres.

L’últim acte va tenir un marcat caràcter solidari i va ser una doble jornada de donacions de sang a la Sala d’actes del Casal de Cultura, dimarts passat. La Festa, doncs, tornarà l’any que ve, amb el desig de tothom que pugui ser en el format habitual i que aquesta hagi estat una excepció.