Al bloc del carrer Sagrera pateixen problemes de convivència. Foto: Línia Vallès

L’Ajuntament va anunciar dilluns que es crearà un departament de seguretat amb la voluntat de posar fi als problemes de convivència que s’han viscut recentment al poble, com els que pateixen els veïns del bloc de pisos del carrer Sagrera com a conseqüència dels actes vandàlics dels ocupes.

Aquesta nova àrea comptarà amb cinc noves places d’agents de Policia Local, que s’obriran pròximament. A més, es portarà a terme un informe per avaluar la situació del municipi en els àmbits de la seguretat i la convivència amb la intenció de detectar els problemes a solucionar i els aspectes que necessiten una atenció més especial per part de l’Ajuntament.

Una les de situacions principals que es tractarà serà la convivència entre els veïns i veïnes a través de la mediació, així com l’acompanyament a les persones que hagin patit qualsevol mena de robatori.

Pel que fa als casos d’ocupació al poble, l’alcalde, José A. Montero, va especificar que s’ha de fer una distinció entre els ocupes. D’una banda, va dir que hi ha alguns que perden el seu habitatge i que s’integren en la comunitat veïnal a la perfecció, aconseguint fins i tot que els mateixos veïns i veïnes donin suport a la seva causa. D’altra banda, va apuntar que existeix un altre perfil que genera problemes de convivència i que ocasiona pèrdues econòmiques amb diferents actes vandàlics.