Casandra Garcia, Francesc Juzgado i Josep Monràs a Mollet. Foto: Aj. de Mollet

Més que la fotografia d’una reunió protocol·lària entre polítics municipals, la imatge de la trobada del passat 12 de febrer entre Josep Monràs, alcalde de Mollet, Francesc Juzgado, el nou batlle de Parets, i Casandra García, primera tinent d’alcalde paretana, va ser tota una declaració d’intencions.

La instantània escenificava la bona entesa entre les dues alcaldies i obria una nova etapa de relacions entre consistoris després que Jordi Seguer fos apartat de l’alcaldia de Parets per una moció de censura de Sumem i PSC.

“Una reunió molt profitosa que estic segur que ha estat un primer pas per començar a fer projectes comuns en benefici dels nostres conciutadans”, deia Monràs. Durant la trobada es va parlar, entre altres temes, de com millorar la relació entre municipis, la pandèmia, l’R3 o la C-17. “Ens hem emplaçat a futures trobades”, explicava posteriorment Juzgado.

A més, la trobada volia evidenciar la fi del projecte d’ERC al Baix Vallès. Les eleccions municipals van deixar un mapa a cavall entre el vermell del PSC i el groc dels republicans que feia pensar en un canvi d’hegemonies. Amb tot, la pèrdua de l’alcaldia de Parets i la situació de Sant Fost posen de manifest els problemes d’ERC per mantenir-se en el poder.

RELACIONS FREDES
A ningú se li escapa que, tot i mantenir la cordialitat mentre Seguer va ser alcalde, el de Parets i Monràs eren presos de les seves velles enemistats. El 2013, quan Seguer era director de Vallès Visió, va denunciar Monràs per haver-lo acomiadat. El paretà deia aleshores que havia estat apartat del càrrec per les seves opinions polítiques. El 2016 el TSJC va obligar Vallès Visió a readmetre Seguer.