L’Alcalde de Mollet, Josep Monràs, denuncia la situació que estan patint la gran majoria dels ajuntaments, administracions més properes al ciutadà, i que actualment es troben al límit perquè “estem assumint més competències de les que realment es corresponen. És molt fàcil legislar des del Parlament i elaborar lleis que després no van acompanyades dels recursos econòmics que les permeti implementar”. Així va mostrar el seu descontentament Monràs durant el Tercer Parlament Metropolità, una trobada anual amb entitats que té com a objectiu apropar la ciutadania als seus representants institucionals més immediats, els alcaldes i les alcaldesses.
Enguany s’ha organitzat a Rubí on també hi han participat els alcaldes de Rubí, Viladecans, Ripollet, Montcada i Reixac, Barberà del Vallès i Molins de Rei.
SOBRE LA GENT GRAN
El col·lectiu de gent gran, Avismón, va preguntar a l’Alcalde què poden fer els ajuntaments per pal·liar les retallades que, sobretot, afecten a la gent gran. Monràs va posar com a exemples els serveis sociosanitaris que s’ofereixen des de l’Ajuntament com el Servei d’Atenció Domiciliària i el Servei de Teleassistència. amb 682 usuaris i prestacions d’Atenció a la Dependència, amb 824 persones beneficiàries.
SOBRE EDUCACIÓ
A la interpel·lació de la fundació FEDAIA respecte l’educació, l’Alcalde de Mollet, Josep Monràs va explicar que “l’Ajuntament va crear l’any 2006 un Pla Educatiu d’Entorn per tal de lluitar contra l’absentisme escolar, tallers de contacte amb el món laboral per a l’alumnat de quart d’ESO, tallers d’estudi assistit fora dels respectius horaris escolars i un programa extraescolar especialitzat per a l’alumnat nouvingut”.