El Pacte de Teguise vol fomentar la lluita contra el maltractament animal. Foto: Arxiu

Després d’escoltar una proposta de l’entitat molletana Red Solidaria Pro Animal, l’Ajuntament de Mollet ha decidit unir-se al Pacte de Teguise, comprometent-se així a lluitar contra el maltractament animal a la ciutat.

Arran del vídeo viral que va córrer per les xarxes socials sobre el Timple (un gos que van asfixiar una parella de Lanzarote) va néixer el Pacte de Teguise, que intenta que l’articulació de les competències, la millora dels codis i l’aprovació de les lleis i ordenances necessàries acabin generant un marc normatiu capaç de prevenir el maltractament animal.

“El nostre Ajuntament sempre ha estat en contra del maltractament animal i de cercar fórmules perquè a la nostra ciutat no es produeixi. És un dels objectius pel qual la regidoria va tirar endavant la Coordinadora d’Entitats Animalistes de Mollet, que es va crear fa uns mesos”, ha recordat la regidora de Respecte Animal de l’Ajuntament de Mollet, Núria Muñoz.

UNA ADHESIÓ NO EXEMPTA DE POLÈMICA
La notícia d’aquesta adhesió ha caigut com un gerro d’aigua freda sobre alguns membres de l’oposició. I és que, aquest passat 2 de setembre, Mollet en Comú havia presentat una proposta de moció sobre el Pacte de Teguise a totes les entitats animalistes molletanes per recollir les seves opinions i consensuar-la. La moció de Mollet en Comú va fer-se pública abans que l’Ajuntament anunciés ahir l’adhesió a Teguise, però no ha tingut temps d’arribar al Ple.

La regidora de Mollet en Comú Marina Escribano no entén “per què s’ha aprovat l’adhesió a correcuita en un despatx”. “Sembla que les adhesions es poden fer sense consulta, però fins ara s’havien portat sempre al Ple. Sembla que des de l’equip de govern vulguin atribuir-se l’exclusivitat en la defensa dels animals”, conclou, estranyada, Escribano.