Quan molts municipis vallesans van aventurar-se a obrir les seves escoles bressol municipals durant la Fase 2, Mollet va decidir que mantindria les seves llars d’infants tancades per seguretat.

Ara, però, l’Ajuntament molletà ha decidit que a partir del 29 de juny i fins al 22 de juliol obrirà les escoles bressol municipals per oferir un espai d’acollida a les famílies del municipi. “L’espai d’acollida és un servei que creiem necessari en aquests moments de desescalada, tot i que som conscients que no es tracta d’una reobertura en condicions de normalitat. A més, seguim treballant per adaptar el projecte pedagògic, així com les diverses circumstàncies relacionades amb el servei perquè el curs vinent pugui iniciar-se amb les millors condicions”, ha explicat el regidor d’Educació, Raúl Broto. Des de l’Ajuntament han recordat que l’espai d’acollida serà un servei disponible per a les famílies que ja formaven part de les escoles bressol municipals i que podran utilitzar-lo de 9 a 13 h, sense servei de menjador.

D’altra banda, des de la plataforma Som Educació de Base –creada per la directora d’una escola bressol de Granollers, Mireia Bataller– segueixen recollint firmes per evitar que s’obrin les guarderies, recordant que no són “pàrquings de nens sinó un servei que educa des de l’afecte”.