Església Mollet

’entorn del temple torna a lluir amb normalitat dos anys després. Foto: Ajuntament

Després de dos anys d’obres i afectacions, l’entorn de l’església de Sant Vicenç torna a lluir amb total normalitat, transformat en una zona per a vianants i amb un nou element, a la vista de tot el veïnat, que no estava previst en el projecte: les troballes arqueològiques datades en diverses èpoques. Aquestes han marcat un abans i un després en la història de Mollet, ja que han permès situar l’origen de la ciutat en l’època romana i no en la medieval, com els historiadors pensaven fins ara.

Elements d’una necròpoli tardoromana com esquelets i tombes, una antiga zona amb forns o sitges medievals són algunes de les restes que han quedat al descobert i que s’han integrat en la nova zona de plataforma única, que també compta amb zones verdes i mobiliari urbà que s’ha col·locat en l’espai que abans ocupaven les places d’aparcament. En total, s’ha pacificat un espai de més de 2.300 metres quadrats, fins ara pensat per als vehicles, deixant pendent, només, la col·locació dels plafons informatius de les restes arqueològiques. Aquesta instal·lació es farà al llarg de les pròximes setmanes.

Cal recordar que, precisament, aquesta troballa va convertir unes obres de sis mesos en unes obres de dos anys i va obligar a ampliar el pressupost del projecte. Aquest va passar dels 900.000 euros inicials a 1,3 milions d’euros, el 90% dels quals s’han finançat amb fons europeus.

Les troballes de l’església canvien la història de Mollet
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram