Les infermeres que connecten els malalts amb les famílies. Foto: Hospital de Mollet

Tant Mollet com la Llagosta estan al punt de mira del departament de Salut pel seu alt risc de brot i les seves dificultats per doblegar la corba de positius de Covid-19. És per això que a totes dues poblacions van arrencar els cribratges massius aquest dilluns, els quals duraran fins dissabte, amb l’objectiu de detectar possibles asimptomàtics i frenar l’expansió del virus.

Malgrat que les xifres de risc de brot cada setmana són més baixes a la comarca, el territori encara està amenaçat pel virus. A Mollet l’índex de brot és de 306,28 punts, a Granollers de 278,08 punts i a Parets de 179,41 punts, sent tots tres alts.

En la mateixa línia, ha davallat la xifra d’ingressos per Covid-19 als hospitals vallesans. Les notícies de l’Hospital de Mollet són positives, ja que el decreixement de casos s’està fent de manera sostinguda però continua. Actualment, hi ha 36 persones ingressades, 11 malalts menys respecte de la setmana passada. Pel que fa a l’Hospital de Granollers, el nombre de malalts de Covid-19 segueix sent força elevat: 78 ingressats, només sis menys que fa set dies.

Per últim, des de l’Hospital de Sant Celoni informen que tenen 15 persones amb Covid-19, dues menys que fa una setmana.

En paral·lel, a l’hospital granollerí han començat unes obres per ampliar el servei d’urgències del centre. Aquests treballs consisteixen a fabricar dos nous mòduls que permetran donar resposta a la pandèmia i que els pacients tinguin un box individual.