La polèmica taxa de residus centra el debat de les ordenances fiscals del 2021 a Mollet. Foto: Consorci de Residus

Després de portar la qüestió de les noves ordenances fiscals a la seva assemblea, Mollet en Comú ha anunciat que es posicionarà en contra de la proposta que ha presentat el govern local de cara a l’any vinent.

Mollet en Comú considera que la proposta d’ordenances fiscals “presenta pocs canvis respecte a la de l’any passat” i que la mesura d’aplicar una tarificació social a la taxa dels residus és molt poc ambiciosa. “Quan s’analitza la proposta concreta es veu que el que veritablement proposen és una bonificació per a rendes molt baixes”, asseguren des de la formació.

Segons detallen, l’antiga bonificació del 95% de la taxa arribava a unes 400 famílies i ara s’han proposat 3 bonificacions (del 90%, 95% i 100%). Malgrat això, només un 5% dels usuaris tindran bonificacions de més del 90%, mentre que el 95% restant continuaran pagant la totalitat de la taxa.

Sigui com sigui, Mollet en Comú reconeix un canvi en l’actitud del govern, el qual ha congelat la pujada d’enguany de la factura d’escombraries als molletans. Ara bé, la portaveu dels comuns, Marina Escribano, no entén per què “l’any passat no s’hi podia fer res i aquest any sí que es pot congelar l’increment d’aquesta factura”. “Això demostra que abans sí que s’hi podia fer alguna cosa”, conclou Escribano.