Presentació del SAI a l’Ajuntament de Mollet. Foto: Ajuntament de Mollet

No hi ha una única manera d’estimar. No hi ha una única forma d’entendre les relacions afectives, ni el propi cos. Això és el que es desprèn de les dues iniciatives impulsades per l’Ajuntament de Mollet.

El municipi baixvallesà comptarà amb un Servei d’Atenció Integral (SAI) per a persones LGTBIQ+. Es tracta d’un equipament que donarà suport i assessorament en qüestions relacionades amb la diversitat sexual i de gènere a les persones del col·lectiu LGTBIQ+, als seus familiars i als professionals que hi tinguin algun vincle.

Segons ha explicat l’alcalde Josep Monràs, aquest servei impulsat pel mateix consistori i la Generalitat ajudarà a la ciutat a “mostrar la diversitat d’orientació sexual i d’identitat de gènere i a prevenir l’LGBTIfòbia”.

D’altra banda, l’Ajuntament ha anunciat que, un any més, ha posat en marxa el programa Estimar no fa mal dirigit als alumnes de secundària de la ciutat. Aquest projecte té per objectiu erradicar i prevenir la violència masclista entre els adolescents.