La ciutat ja pensa en els dies més divertits de l’any. Foto: Ajuntament

Quatre dies de bogeria. Quatre dies de rauxa. Quatre dies de diversió completa. Quatre dies de Festa Major. Això és el que passa pel cap de la majoria de veïns de Mollet, que compten les hores que falten per començar la festivitat més important de la ciutat en tot l’any.

Tot i que part de les 120 activitats d’enguany començaran dies abans, el 17 d’agost arrencarà oficialment la Festa Major, que durarà fins al dia 20. Una cercavila amb seguici popular donarà el tret de sortida a la festivitat, durant la tarda del dia 17. L’actor mataroní Joan Pera, alter ego etern de Woody Allen i Rowan Atkinson, tindrà l’honor de ser el pregoner de la celebració i anunciarà el començament de la festa a la plaça Prat de la Riba.

Estarà acompanyat d’uns Gegants vestits de luxe, que estrenaran indumentària. També hi haurà lloc per a castellers i una continuació ideal: la barrilada, que repartirà litres i litres de beguda per animar encara més els primers instants de la gresca.

A la nit encara pujarà més la temperatura amb l’arribada del Correfoc amb Ball de Diables de Mollet.

MANTENINT L’EMPENTA
Però no tot estarà concentrat al primer dia. L’endemà tothom haurà de matinar amb La Gran Despertada de la Festa Major, a les set del matí. Tot disposat per viure la Diada Castellera de la Festa Major.

El dia 19 serà el més mariner de tots, amb la cantada d’Havaneres i un sopar amb peix fregit que farà les delícies dels qui vulguin traslladar-se a la costa mediterrània. Finalment, la darrera jornada tancarà amb l’Aiguafest al parc de les Pruneres, i una barreja entre Gegants i focs artificials en el piromusical al Calderí. D’aquesta forma clourà el tram més apassionant de l’any a Mollet.