Sumem Esquerres i el PSC presentant la moció de censura. Foto: PSC

“Res feia sospitar que s’estava gestant una decisió que aturarà el canvi experimentat a Parets en el darrer any i mig”. Així ha reaccionat la portaveu republicana, Kènia Domènech, davant la moció de censura que s’ha presentat aquest dimarts a Parets i que es votarà d’aquí a dues setmanes (el 27 de gener) contra el govern municipal. La decisió la impulsen els fins ara socis seus al govern, Sumem Esquerres a Parets (3 regidors), i el PSC, principal partit de l’oposició (7 regidors). Junts tenen majoria i, per tant, està garantida.

Des de Sumem Esquerres han explicat que la ruptura amb els seus actuals socis de govern, ARA Parets ERC i Parets per la República, es deu al fet que no s’ha arribat a un consens per als pressupostos municipals i que els principis d’acord que els van fer decidir formar govern amb les dues agrupacions independentistes “s’han incomplert una vegada i una altra malgrat haver intentat reconduir-los”. A més, afirmen que amb l’actual alcalde, Jordi Seguer (ARA Parets ERC), “és impossible el consens”.

Per contra, tant Seguer com la portaveu de Parets per la República, Neus Jordà, han titllat la moció de censura d’acte d'”irresponsabilitat” i han considerat que la manera de tirar-la endavant no ha estat l’adequada, ja que han estat coneixedors de la decisió quan la moció ja s’havia presentat als mitjans durant una roda de premsa. Alhora, l’encara alcalde ha lamentat que la decisió s’hagi pres en un any on els batlles han hagut de lluitar contra una pandèmia mundial.

JUZGADO TORNA A L’ALCALDIA
Sigui com sigui, els dos grups que impulsen la moció creuen que “cal configurar un nou govern, de coalició, d’esquerres i progressista, que prioritzi els temes socials i les necessitats reals de la ciutadania”. En aquesta línia, ja s’ha avançat que el cap de llista del PSC i exalcalde paretà, Francesc Juzgado, serà qui ocuparà de nou l’alcaldia. Amb tot, comença el compte enrere per al canvi de govern a Parets.