La marca elabora mels de varietats diferents. Foto: Mel del Montseny
La mel de romaní que elabora la marca vallesana Mel del Montseny ha quedat segona en el Concurs de les Millors Mels Catalanes, en la categoria de mels obtingudes del nèctar de les flors del romaní. El jurat del certamen ha reconegut la qualitat i singularitat d’aquest producte que elabora l’apicultor Joaquim Peyra, membre de l’Associació d’Apicultors de Barcelona.
“Estem d’enhorabona per aquest reconeixement tan especial”, valoren des de Mel del Montseny. Segons apunten, el premi els anima a continuar “treballant amb passió, des del Montseny, per oferir una mel única i carregada d’essència de territori” i, a més, consolida el projecte apícola en la seva aposta per l’artesania i l’arrelament a la comarca. Després d’anys de trajectòria, Peyra elabora mels de varietats diverses -com la de castanyer, farigola o mil flors, entre altres-, totes elles amb les seves pròpies abelles.
Reivindicar el valor de la mel
Pel que fa al guardó, es lliurava el 20 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de les Abelles. L’acte va incloure la ponència i tast gastronòmic a càrrec de la cuinera i presentadora de TV3, Gessamí Caramés, en una jornada dedicada a reivindicar el valor de la mel dins la gastronomia catalana, a la Casa de l’Agricultura de Barcelona.