L’espai en el qual es construirà la residència. Foto: Google Maps

Abans de començar a gaudir les vacances de Nadal, Montmeló va aprovar el pressupost del 2021 (en un Ple extraordinari telemàtic celebrat el passat dimarts 22 de desembre) que va servir per garantir els recursos necessaris per a algunes de les inversions previstes de cara a aquest 2021, com la construcció d’una nova residència (que també servirà com a centre de dia) i la compra de la deixalleria, entre altres.

En total, el govern municipal disposarà d’uns 15,2 milions d’euros, dels quals mig milió (l’import únic més important) s’invertiran per fer realitat una residència amb capacitat per a 36 usuaris. Les zones de centre de dia tindran fins a 45 places, tot i que ja inicialment es contempla una futura ampliació. L’edifici es construirà a un espai del carrer del Poeta Joan Maragall, a tocar de l’escola bressol La Fireta, on actualment hi ha un aparcament.

El cost total del projecte, però, rondarà els dos milions i mig d’euros, de manera que el govern municipal ja ha explicat que demanarà finançament extra a la Diputació i a la Generalitat.

MÉS INVERSIONS
El pressupost per a aquest 2021 (aprovat amb els vots favorables de tots els partits tret de Canviem, que va argumentar el seu ‘no’ per la manca de debat en la redacció dels comptes) contempla també destinar uns 414.000 euros per comprar la deixalleria, actualment en terreny privat, gràcies a l’aportació de l’Agència Catalana de Residus, qui seguirà amb la gestió de tots els residus del poble.

Un altre dels projectes que ha de tirar endavant en aquest any ha de ser la creació d’un nou centre de formació professional reslacionat amb la química.