Un control de la Policia Local. Foto: Aj. de Santa Perpètua

Ja som a les portes de passar a la fase 1 del desconfinament (tot apunta que el govern central donarà llum verda a fer-ho dilluns que ve), però en aquests dos mesos i escaig d’ençà de l’inici del coronavirus, la Policia Local de Santa Perpètua ha multat més de mig milers de veïns i veïnes del poble per incomplir les normes dictades per l’estat d’alarma. Exactament, el nombre de denúncies interposades pels agents entre els dies 18 de març al 17 de maig (diumenge passat) s’eleva a 534, tot i que el nombre d’identificats ja ascendeix a 1.286.

Prop del 60 per cent de les multes (317), però, corresponen al primer mes, de manera que la lectura que es pot fer és que a mesura que han anat passant les setmanes, la immensa majoria de la població s’ha anat conscienciant de la necessitat de complir les directrius sanitàries i de seguretat dictades per les autoritats.

Més enllà d’aquestes sancions, la Policia també ha detingut tres veïns, dos dels quals també van ser arrestats durant els primers 30 dies. Totes aquestes detencions van ser per reincidències en l’incompliment.

De fet, la intenció de l’Ajuntament és que la Policia Local dugui a terme una tasca molt més pedagògica que no pas sancionadora. Aquest extrem va ser més evident que mai al començament de la pandèmia.