L’activitat ha recorregut diferents punts de la ciutat. Foto: Ajuntament

Uns 550 alumnes de set centres educatius de Granollers van canviar les aules pel carrer aquest dimecres amb la intenció de reivindicar la importància del feminisme en la societat actual. L’activitat ha portat el títol de Caminem pel feminisme, suma-t’hi i s’ha inspirat en un treball de recerca presentat per l’alumna Paula Macias de l’institut Carles Vallbona.

La Nau B1 de Roca Umbert ha servit com a punt de trobada per als participants a partir de les deu del matí. Una hora més tard, ha començat la caminada amb 27 grups que, acompanyats d’un alumne de Batxillerat de l’Institut Carles Vallbona, han fet diferents itineraris pels carrers de la ciutat. A cadascun dels punts visitats, s’ha llegit una petita biografia d’una dona rellevant en un àmbit en concret i els assistents han respost un petit qüestionari.

Un altre dels elements més destacats de l’activitat ha sigut la presència dels joves del Curs de So de Dimas, que han interpretat un repertori de música feta per a dones.

Finalment, la caminada ha posat el seu punt final a l’una del migdia a Roca Umbert, on s’ha exposat un treball previ que han fet els participants als seus centres en els últims dies.

En concret, els estudiants han produït unes plaques de carrers i de places simbòliques que es penjaran en espais exteriors de l’edifici de Roca Umbert fins al pròxim 23 de maig.