Mayoral ha millorat encara més els seus resultats. Foto: Arxiu

Josep Mayoral, alcalde de Granollers, va ser el gran vencedor de les eleccions municipals de diumenge a la capital del Vallès Oriental. El candidat del PSC va obtenir 14 regidors —un més que en els darrers comicis del 2015—, els quals amplien la majoria absoluta socialista. Amb el 43,12% dels vots (11.974 en total), Mayoral podrà tornar a ser alcalde del municipi, càrrec que ostenta des de l’any 2004.

Després de conèixer els resultats de la nit electoral, el vencedor va parlar des de la seu del PSC a Granollers. Mayoral va dir: “Mai podré tornar a la gent de Granollers tot el que m’ha donat”. A més, tenir paraules per als votants: “Gràcies als que ens heu fet confiança, als que compartiu aquest projecte col·lectiu i que voleu seguir transformant Granollers amb nosaltres”.

ERC SE SITUA SEGONA
La segona posició al consistori va ser un frec a frec entre Esquerra Republicana i Junts per Granollers, que van empatar a quatre regidors. Finalment, la balança dels vots es va decantar a favor d’ERC. Concretament, els republicans van aconseguir 4.206 vots, el 15,15% del total. JxG es va quedar en 3.600 sufragis, que suposen el 12,96%, però conserva el mateix nombre de regidors que en les anteriors eleccions.

Per la seva part, des d’ERC ja van aprofitar per començar a actuar com a caps de l’oposició. Els de Núria Maynou van demanar dimarts passat que es torni a posar el llaç groc en suport dels presos polítics a l’Ajuntament, i que es va retirar durant la campanya electoral.

D’altra banda, Ciutadans va mantenir els dos regidors de l’anterior mandat, malgrat haver augmentat en nombre de vots respecte de la darrera elecció. Els de la formació taronja representen el 9,14% de l’electorat i van aconseguir 2.538 vots.

Una de les sorpreses de la jornada electoral va ser Primàries Granollers, que va entrar al consistori amb una regidora, Mònica Ribell. Amb 1.477 vots (el 5,32%), la nova candidatura independentista va superar la CUP i la va deixar sense representació a l’Ajuntament.

JXCAT GUANYA LES EUROPEES
A banda de les eleccions municipals, el 26-M coincidia amb la celebració dels comicis europeus. Junts per Catalunya va ser la candidatura més votada a Granollers, superant per poc el PSC.

La formació liderada per Carles Puigdemont va obtenir 7.649 vots, el 27,77%. Per la seva part, els socialistes van apropar-se als sobiranistes amb 7.044 sufragis, el 25,58% del total. ERC-Ara Repúbliques va ser la tercera força més votada en clau europea, aconseguint el 20,11% de la representació, 5.539 vots en total. En aquest sentit, Granollers va seguir la tònica de la resta de Catalunya, on JxCat també va guanyar, seguits del PSC i ERC-Ara Repúbliques.