Una foto d’arxiu de l’escola Les Pruneres. Foto: Escola Les Pruneres

La consulta no serà vinculant, perquè no té competències en educació, però l’Ajuntament de Martorelles ha anunciat recentment que té previst sondejar els veïns sobre la jornada contínua a les escoles. En funció de les respostes que rebi, el govern municipal de Marc Candela podria fer pressió per aconseguir-la.

Aquesta futura consulta (encara falta fixar la data i les condicions en les quals es farà) és un dels compromisos acordats a principis del novembre de l’any passat en el Consell Escolar Municipal, ja que és una idea que genera consens entre les comunitats educatives de les diferents escoles de la vila.

La proposta que es traslladaria als responables del Departament d’Educació pretén reorganitzar l’horari actual (de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda), mantenint la mateixa quantitat d’hores lectives (cinc, que es concentrarien entre les nou i les dues del migdia) i la mateixa quantitat d’hores de menjador (fins a dos quarts de cinc de la tarda, quan comencen les extraescolars). Aquesta estona de menjador, però, podria fer-se a casa en el cas de les famílies dels alumnes que ho vulguessin.

Alguns dels beneficis que des de Consell Escolar Municipal consideren que tindria aquest nou horari seria que permet la recollida flexible dels fills i filles, que millora la conciliació familiar, fa que disminueixi l’absentisme a les aules i concentra l’activitat en els horaris de major receptivitat, entre altres.