Dos dels dirigents de la companyia tèxtil. Foto: Eduard Batlles / ACN

El centre logístic que la multinacional tèxtil Mango té a Lliçà d’Amunt s’ampliarà en 90.000 metres quadrats. La companyia assegura que aquest augment és necessari per “fer front al creixement logístic de les vendes per internet i per ampliar la zona d’expedicions”. Precisament aquesta reforma i millora permetrà que Mango passi a tenir un volum de vendes online d’un 30%, cosa que significaria un salt de 10 punts percentuals sobre les darreres xifres que ha fet públiques.

Es calcula que l’empresa, fundada el 1984 a Palau-solità i Plegamans, invertirà uns 35 milions d’euros en les obres, que si compleixen els terminis previstos haurien d’estar enllestides durant l’any 2023.

Aquesta ampliació permetrà que la planta tripliqui la seva capacitat, que ara mateix és de 140 milions de peces de roba cada any. Actualment, la de Lliçà d’Amunt és la planta central de la marca que també té vuit magatzems satèl·lit repartits pel món, des de Barcelona, fins a la Xina, els Estats Units o Mèxic.

L’operació, segons va confirmar abans-d’ahir el director general de la companyia, Toni Ruiz, és compatible amb el procés de reducció del deute que viu Mango. “Serem capaços de retornar el deute net en els pròxims dos anys”, va apuntar Ruiz, que assegura que la planta de Lliçà és “un lloc clau” en els plans de creixement de l’empresa, que distribueix a 110 països del món.