Les cosidores van treballar incansablement l’any passat. Foto: Mireia Villa / ACN

Fa tot just un mes que Montserrat Sanmartí ha recuperat l’alcaldia de Sant Fost, però la batllessa ha vist com, més enllà dels seus rivals al consitori, altres veus li són crítiques. Es tracta de la xarxa de cosidores voluntàries que es va posar en marxa el març de l’any passat, amb l’inici de la pandèmia, i que en un comunicat publicat a finals de la setmana passada asseguraven sentir-se “utilitzades” pel nou govern municipal.

En aquest text, les cosidores fan referència a unes declaracions de l’alcaldessa en una entrevista recent a El 9 Nou, en la qual afirma que van trobar més d’un miler d’aquestes mascaretes cosides quan van tornar a ocupar les dependències municipals, a finals del mes passat.

Aquest col·lectiu recorda que van fer més mascaretes de les que es necessitaven, gràcies a la col·laboració tant de comerços com del mateix Ajuntament, ja que aleshores no se sabia quantes d’aquestes mascaretes i altres elements de protecció seria necessari repartir als veïns i al personal sanitari.

Per això, les cosidores acabaven el text exigint que no se les utilitzi “i es vulgui treure profit polític d’una situació tan complicada com la que hem viscut l’últim any”, i demanen que l’alcaldessa Sanmartí es disculpi per les seves declaracions.