La sessió en la qual es van aprovar els comptes. Foto: Aj. de les Franqueses

Les Franqueses ja té pressupost per a aquest any. En la sessió plenària celebrada el dijous de la setmana passada, el consistori va poder tirar endavant una de les mesures clau per a la governabilitat del municipi: els pressupostos. D’aquesta manera, de cara a aquest 2019 hi ha un total de 23 milions d’euros a les arques municipals.

Aquest punt de l’ordre del dia va tirar endavant gràcies als vots dels regidors de PDeCAT, del PSC i del PP. En canvi, Imaginem les Franqueses en Comú-Entesa i Esquerra Republicana van votar en contra dels números, mentre que Convergència per les Franqueses va abstenir-se en aquesta votació. Tot i això, molts dels regidors de l’oposició van carregar durament contra la gestió econòmica de l’actual equip de govern, mentre que els populars van argumentar el seu vot favorable com a un “vot de confiança”.

NOVA ORDENANÇA DE CIVISME
El mateix dia del ple també es va tirar endavant, amb els mateixos vots que el dels pressupostos, una moció per actualitzar l’ordenança de civisme, que datava de l’any 1996. El regidor de Pla de Barris i Seguretat Ciutadana, Joan Antoni Marín, va explicar que es persegueix “aconseguir un marc de convivència social i de respecte mutu”. Això afectarà conductes com les dels animals domèstics o els usuaris de drons, que no els podran fer volar.