“És un pla de ciutat que pensa en els que hi són, en els que ja no hi són i en els que hi podrien ser”. Amb aquestes paraules l’alcalde Josep Monràs defensava en la sessió plenària d’aquest dilluns l’aprovació de l’avanç del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que té com a objectiu connectar la ciutat amb els seus entorns naturals.

L’aprovació d’aquest avanç és el punt de partida dels criteris que contemplarà finalment el POUM i es va aprovar amb els vots favorables del govern (PSC i Podem), de Ciutadans i de Junts per Mollet. Ara Mollet-ERC i Mollet en Comú es van abstenir perquè consideren que no cal fer créixer el territori per sobre de les necessitats de creixement que té actualment Mollet i perquè no volen que la ciutat es mengi els últims espais naturals que queden a la zona, com és el cas del Calderí.

El nou POUM apostarà pel creixement interior i la requalificació urbana, la promoció de l’habitatge assequible, el manteniment i millora de l’oferta d’equipaments, la interconnexió verda amb els espais i la integració del patrimoni a la ciutat, entre altres.