Una paradeta a Parets. Foto: Aj. de Parets

El Vallès i el conjunt de Catalunya va tornar a celebrar, divendres passat, la Diada de Sant Jordi. Els llibres i les roses van compartir protagonisme amb les mascaretes, el gel hidroalcohòlic i les mesures de seguretat, però la sensació general és que la jornada va ser molt més semblant al que havíem viscut fins el 2019 que no pas el Sant Jordi descafeïnat i deslluït del juliol de l’any passat.
A més de recuperar algunes de les tradicions de la Diada, el temps va acompanyar; un sol esplèndid i una temperatura molt agradable van fer que la gent sortís a passejar (respectant la distància social) i gaudir, de nou al carrer, d’una jornada preciosa en la qual amor i cultura caminen agafats de la mà.

A Granollers, per exemple, tot i que la plaça de la Porxada no va poder ser l’epicentre de la jornada (per evitar grans concentracions, com es va fer arreu de Catalunya), llibreries i floristes van muntar les seves paradetes a espais com els carrers Joan Prim i Anselm Clavé i a places com la dels Cabrits.

A la capital baixvallesana, Mollet, la biblioteca Can Mulà va escalfar motors per a la Diada durant tota la setmana amb recomanacions de lectures; un altre dels espais de cultura de referència de la ciutat, el Museu Abelló, va organitzar el mateix dia 23 dues activitats literàries a la seva terrassa: una sessió de contacontes i un espectacle de poesia teatralitzada.

Pel que fa a Parets, els més menuts van atipar el drac de Sant Jordi amb receptes, per evitar que es mengés cap veí del poble. A més, la narradora Mon Mas va enregistrar un vídeo amb la llegenda, i les biblioteques Can Butjosa i Can Rajoler van col·laborar amb lectures dedicades als veïns més joves.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram