És una de les demandes històriques del poble. Foto: Aj. de Santa Perpètua

Un dels anuncis més esperats per la comunitat educativa de Santa Perpètua ha arribat. Aquesta setmana, la Generalitat ha anunciat que la creació del primer institut-escola de la vila començarà a ser realitat el curs que ve i que es materialitzarà en els dos pròxims.

Si els terminis es compleixen, el curs 2021-2022, Santa Perpètua disposarà del primer Institut Escola de la ciutat, que s’ubicarà a les actuals dependències de l’Escola Santiga. En aquest edifici, a partir del setembre d’aquest any, cursaran primer d’ESO els actuals alumnes de sisè de les escoles Santiga i Els Aigüerols, i de cara al 2022-23 ja s’hauria de produir la integració de tot l’alumnat de Primària amb un únic projecte educatiu consensuat.

El regidor d’Educació de l’Ajuntament, Pere García, ha valorat positivament l’anunci, tot i que ha assegurat que aquesta solució consensuada no és “la que ens hagués agradat a tots”. Igualment, García va donar les gràcies a les comunitats educatives dels dos centres per “la seva implicació i predisposició” durant el procés de negociació.

L’Escola Santiga va començar a funcionar a les seves instal·lacions al setembre de 2005 (tot i que administrativament existeix des del 2002), mentre que l’Escola Els Aigüerols es va crear l’any 2009 i, des d’aleshores, ha hagut de repartir els seus alumnes entre un edifici i una sèrie de mòduls prefabricats.