El plànol que mostra el territori on es construirà el tercer carril. Foto: Aj. de Parets

Després d’un any que es licitessin les obres per fer el tercer carril en sentit sud, Territori ha obert un concurs públic per trobar l’empresa que s’encarregarà de construir el tercer carril de la C-17 en sentit nord entre Parets i Granollers. S’ha estimat un import de 20,59 milions d’euros (IVA inclòs) per a la licitació.

Aquestes obres modificaran un tram d’aproximadament tres quilòmetres de la C-17 i es preveu que s’hagin enllestit d’aquí a un any i mig. Segons Territori, la implementació del tercer carril solucionarà la demanda històrica que han fet els ajuntaments vallesans perquè l’autopista vagi menys saturada i acabarà amb els problemes de trànsit que es produeixen a la zona (abans de la Covid-19 per aquest tram de la C-17 transitaven uns 90.000 vehicles al dia).

Paral·lelament, les veus crítiques contra aquesta ampliació de la C-17 segueixen aflorant. Des de la plataforma No ens vendreu la moto denuncien que el tercer carril no aporta solucions, sinó “més contaminació” a una de les comarques més afectades per aquest problema. “Mentre Territori continuï venent el fals mite que més carrils vol dir menys congestió, no té cap autoritat per parlar d’emergència climàtica”, conclouen.