L’Hospital de Mollet compta amb un servei d’oncologia. Foto: Hospital Mollet

Mollet va commemorar dilluns el Dia Mundial Contra el Càncer amb un regust agredolç, ja que és una de les malalties que més ha agumentat en els últims anys. En el cas de l’Hospital de Mollet, durant el 2018 es van tractar 460 pacients de càncer, una xifra que, segons va avançar Vallès Visió, és superior a la que es va registrar l’any anterior.

Segons va apuntar el mateix mitjà, el tipus de càncer que més ha augmentat al territori és el de pulmó i el càncer colorectal és el més prevalent entre homes i dones.

Però si dividim les xifres per sexe, el càncer de mama és un dels més freqüents entre el gènere femení. L’Hospital de Mollet disposa d’un pla de tractament d’aquesta malaltia on participen diferents especialistes com ara radiòlegs, ginecòlegs i oncòlegs, entre d’altres. A més, l’equipament mèdic proposa als pacients un programa d’ajuda psicològica.

En aquest sentit, el cap del servei d’Obstetrícia i Ginecologia de l’Hospital de Mollet, Alex Sanjuan, va destacar fa mesos a Línia Vallès que “en els últims anys s’han fet molts avenços en aquest àmbit i en la cirurgia, la qual ja no és tan invasiva com fa una dècada”.

Si ens centrem en les xifres, Sanjuan va especificar que una de cada set persones tindrà càncer de mama al llarg de la seva vida, però afegia que la supervivència global se situa al voltant del 80%.